Kemi

saltsyre koncentration

19. januar 2010 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opg at: saltsyre skal indstilles på tris der ønskes titreeret med ca 2,0 mL af en ca 0,050 M HCL

HCL + ( CH2OH)3CNH2 ---> (CH2OH)3CNH3CL

der afvejes 1,2111 g tris som opløses i vand op til 200 mL . Herfra udtages 2,000 mL , som titres med 1,894 ml saltsyre

beregn saltsyreens kkoncentration i mol/L

den rigtig resultat skal være 0,012 g , men fik den ik

sådan gjorde jeg:

m tris = c HCL * VHCL * M tris / 1000

0,050 * 2.0 * 97,5443 / 1000  mol/L = 0,009754

M (CH2OH)3CNH3CL = 0,009754 saltsyre

håber for svar hvorfor jeg laver fejlen henne


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af hamderjesper (Slettet)

ja det er et godt spm,


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

Din molarmasse for tris er forkert; den er 121,14 g/mol

når du skal beregne saltsyrens koncentration i mol/L, kan det rigtige resultat  ikke være i gram som du skriver


Svar #3
19. januar 2010 af msn88 (Slettet)

det blev rigtig , men hvordan fik du 121,14 g/mol

hvad er tris formel da


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

Jeg bruger en laboratorie håndbog

(CH2OH)3-CNH2  ; Tris-hydroxy-methyl-amino-methan

C = 4; H = 11; O = 3; N =1

(4 * 12,011)+(11 * 1,00795)+(3 * 15,999) + (1 * 14,007) ≈ 121,14 g/mol


Svar #5
20. januar 2010 af msn88 (Slettet)

aha ok jeg har også en laboratorie håndbog, men kunne ik finde denne formel

i den håndbog er der alle formlerne i , eller nogen er der ikke


Skriv et svar til: saltsyre koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.