Fysik

Udledning af idealgasligningen

10. marts 2010 af Anxyous (Slettet)

Hejsa!

Jeg har brug for hjælp til en udledning af idealgasligning pV = nRT

Jeg kender til Boyle-Mariottes, Gay-Lussacs 1. og 2. og Avogadros love:

p * V = konstant

p = konstant * T

V = konstant * T

V0 = n * 22,42 L/mol

Mit problem består i at kombinere de fire love til udtrykket (p*V)/T = konstant, resten har jeg styr på.

Nogen der kan hjælpe?

Mvh,

Andreas


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. marts 2010 af peter lind

 Start med en eller anden gas med temperaturen P0, T0 og V0

Den første giver P*V = konstant = P0*V0 Du ændre nu rumfanget til V men temperaturen konstant = T0, så nu er

P1 = P0*V0/V.

Dernæst ændrer du Temperaturen til T men holder rumfanget konstant = V. P = konstant*T <=> P/T er konstant og derfor  med det nye tryk sat til P P1/T0 = P/T <> P1 = P*T0/T sætter  du det ind i ovenstående får du P*T0/T=  P0*V0/V <=> P*V/T = P0*V0/T0

Den sidste er ikke helt nok til det sidste trin.


Svar #2
10. marts 2010 af Anxyous (Slettet)

Men hvad er p1, og hvorfor dividere med V når rumfanget ændres til at starte med?


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. marts 2010 af peter lind

P1 er et mellemresultat. Jeg ændre først V og holder temperaturen konstant, Det giver at gassen nu har trykket P1. Derefter ændrer jeg temperauren og holder rumfanget konstant.. Det ændrer sp trykket til P. Jeg kunne også undlade at dele med V.


Svar #4
10. marts 2010 af Anxyous (Slettet)

Ok, men hvad ville argumentationen for at dele med V være?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. marts 2010 af peter lind

Der er ingen. Jeg kunnet godt have ladet være.


Skriv et svar til: Udledning af idealgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.