Matematik

Potensfunktioner ...!!

17. marts 2010 af nonoo (Slettet)

Heej ..Håber i kan hjælpe mig med denne opgave...

Sammenhæng mellem diameter og højde for visse amerikanske træer kan beskrives ved en modellen.

y=21,4*x0,631

hvor x (meter) er træets diameter 1,5 meter over jorden , og y (meter) er træets højde.

a) et bestemt træs diameter er over en periode vokset med 40%. hvor mange procent højere er dette træ blevet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2010 af peter lind

100*(y(x*1,4) -y(x))/y(x)


Svar #2
17. marts 2010 af nonoo (Slettet)

hhmm det lidt forvirrende det du skriver.. Kan du skrive det mere tudligt ?


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. marts 2010 af peter lind

Hvis diameteren vokser med 40 % og den oprindelig var x, så er den nye diameter x + 0,4*x = 1,4x Du skal altså sammenligne højden af et træ som har diameteren 1,4x og et træ, der har diameteren x. Højden af det første er y(1,4x) = 21,4*(1,4x)0,631 og højden af det andet er 21,4*x0,631


Svar #4
17. marts 2010 af nonoo (Slettet)

sorry men i spørgsmålet nævnes der intet med at jeg skal sammenligne -

Spørgsmålt er :et bestemt træs diameter er over en periode vokset med 40%. hvor mange procent højere er dette træ blevet?

jeg ska finde hvor mange procent højere er dette træ blevet?
 


Brugbart svar (2)

Svar #5
17. marts 2010 af peter lind

Netop. Eller sagt med andre ord du skal sammenligne træets højde efter at det er vokset med 40% og det oprindelige.


Svar #6
17. marts 2010 af nonoo (Slettet)

Når okay tak ... Kan det godt pas at træet er vokset med 19,128 % ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. marts 2010 af mathon

    y2/y1 = (x2/x1)0,631

    Δy/y1 = 1,400,631  - 1 = 0,236536 = 23,6536%

et træ hvis diameter er forøget med 40% er vokset 23,7%

------------------

 benyttet er:

                                  a/b = c/d ⇔ (a-b)/b = (c-d)/d
specifikt for d = 1
                                  a/b = c ⇔ (a-b)/b = c - d
som for
                                  y2/y1 = 1,40,631
giver
                                  (y2-y1)/y1 = 1,40,631 - 1

                                  Δy/y1 = 1,40,631 - 1
 


Svar #8
17. marts 2010 af nonoo (Slettet)

mange tak til dig


Brugbart svar (2)

Svar #9
17. marts 2010 af mathon

rettelse
               a/b = c ⇔ (a-b)/b = c - d     →    a/b = c ⇔ (a-b)/b = c - 1


Skriv et svar til: Potensfunktioner ...!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.