Fysik

effekttab i ledningerne??

17. maj 2010 af myss (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hey alle sammen

er der muligvis nogen, der kunne forklare mig, hvorfor der er mindre effekttab når spændingen sætte op og strømstyrken sættes ned( altså i en ledning).

kan det passe det har noget med ohms lov og effektformlem at gøre??

takker på forhånd:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2010 af Jerslev

#0: Ja, det har det netop!

Du kender Ohms lov: U = R*I, og du ved sikkert også, hvad de forskellige tegn betyder.

Effekten for en ledning er givet ved:

 P = U*I

Prøv at indsætte U fra Ohms lov i effektligningen og se, hvad der kommer ud af det.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
18. maj 2010 af myss (Slettet)

i min bog står der:

P=R*I*I=R*I2

og så står der: at formlen fortæller, at hvis en modstand af størrelsen R ohm gennemløbes af en strømstyrke på I ampere, afsættes effekten R*I2

og det forstår jeg ikke rigtig???

kan du forklare det på en anden måde??

:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2010 af mathon

            P = U·I

            U = R·I       som indsat i første udtryk giver

            Ptab = (R·I)·I = R·I2      hvorfor der ikke er mere at forklare  (ganske simpel matematisk udredning)


Svar #4
20. maj 2010 af myss (Slettet)

ok. mange tak:)


Skriv et svar til: effekttab i ledningerne??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.