Matematik

Diffrentialligninger

06. februar 2011 af Ctina18 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Nogen der er god til Matematik A ?? det handler om diffrentiallignigner....

Håber nogen vil hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2011 af AskTheAfghan

I will try.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Hvad er dit spørgsmål?


Brugbart svar (2)

Svar #3
06. februar 2011 af AskTheAfghan

#2

Fik en besked fra Ctina18, og der stod:

Opgave 1
I 1930 var der 800.000 indbyggere i en by. I 1950 var der 100.000 tilbage. Det antages, at væksthastigheden er proportional med indbyggertallet.

a)Indfør passende betegnelser, og opskriv en differentialligning, der beskriver udviklingen i indbyggertallet
b)Bestem indbyggertallet i år 2000
c)I hvilket år passerede indbyggertallet 200.000 ?
d)I hvilket år bliver byen folketom?


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. februar 2011 af mathon

            N(t) er antal indbyggere til tiden t, som er antal år efter 1930

                            N(t) = No·e-kt

                            N(t) = 8,0·105·e-kt        gennem (20,105)

  hvoraf
                            (1/8) =  e-k·20            

                             -ln(8) = -20k

                            k = ln(8)/20 = 0,103972
hvoraf du har

                            N(t) = 8,0·105·e-0,103972·t

  .............
og

                            e0,103972·t = (8,0·105)/N    

                            0,103972·t = ln(8,0·105)/N)

                            t = ln(8,0·105)/N) / 0,103972


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. februar 2011 af mathon

                             t = ln(8,0·105)/N) / 0,103972   --->   t = ln(8,0·105)/N) / 0,103972


Svar #6
06. februar 2011 af Ctina18 (Slettet)

Hvilken spørgsmål er det?

a ?


Skriv et svar til: Diffrentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.