Matematik

bestem forskrift for f

27. februar 2011 af 27langkilde50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

i en model for de arktiske områder kan primærfunktionen f(x) (målt i kulstof pr. kvm. pr. år) beskrives ved en lineær funktion.

f(x) = ax + b

hvor x betegner længden af den isfri periode (målt i måneder. Det oplyses at f(2,9) = 19 og f(8,7)=76

a) bestem forskrift for f

b) benyt modellen til at bestemme, hvor lang den isfri periode er, hvis primærproduktionen er 40 gram kulstof pr. kvm pr. år

Har brug for hjælp til opgave a) i hvert fald, så hvis nogen kunne forklarer mig hvordan man skal gribe den an ville det være super


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af Spontaneous-123 (Slettet)

Du kender to punkter på grafen, så kan du også finde foreskriften, når der er tale om en lineær funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2011 af Spontaneous-123 (Slettet)

lol, foreskriften...


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 a = Δy / Δx = (y2 - y1) / (x2 - x1)


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. februar 2011 af SuneChr

f(x) = y = ax + b.

f(2,9) = 19 ⇔                      19 = a * 2,9 +  b           (*)

f(8,7) = 76 ⇔                       76 = a * 8,7 + b           (**)

Start med at find b i de to ligninger (*) og (**): Gang (*) med (- 1) og læg de to ligninger sammen. Så finder du a. Indsæt til sidst det lige fundne a i enten (*) eller (**), så får du b.

Til sidst skal du finde x, når y = 40. Det er let nok.


Skriv et svar til: bestem forskrift for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.