Fysik

kinematik

05. april 2011 af young cesar (Slettet) - Niveau: B-niveau

 en bil, der kører med hastigheden 80 km/h, bremser på en sådan måde, at hastigheden bliver jævnt aftagende. i løbet af 9 s nedsættes hastigheden til 28 km/h

a) find accelerationen samt den tilbagelagte vejlængde


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

 benyt her at v = a*t+v0 , hvoraf du kan regne accelerationen a ved:

a = (v-v0) / t

v0 er starthastigheden på 80 km/h, mens tiden t = 9 s og v = 28 km/h

husk rigtige enheder på hastigheden.

den tilbagelagte strækning kan nu beregnes ved:

s = 1/2*a*t^2+v0*t, hvor du kender accelerationen a fra før, du kender t = 9 s og v0 = 80 km/h


Svar #2
05. april 2011 af young cesar (Slettet)

 V=a·t+v0

a=(28-80)/9   =-5,78

V=-5,78·9+80 = 28 km/h 

S=1/2·5,78·9²+80·9= 485,91

ser det rigtig ud??


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Nej ikke helt. Prøv at omregne til SI-enheder. Det er altid en god ide, fordi så vil du nemlig få facit i SI-enheder.


Svar #4
05. april 2011 af young cesar (Slettet)

er ikke helt med på hvordan jeg skal stille dem i formel??


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

 hastigheden skal omregnes til m/s. du dividerer med 3,6. dernæst skal du huske i formlen for s at accelerationen a er negativ, da bilen bremser.


Svar #6
05. april 2011 af young cesar (Slettet)

V=a·t+v0

a=(7,7 m/s-22,2 m/s)/9 =-1,6

V=-1,6·9+22,2m/s = 7.8

S=1/2·1,6·9²+22,2·9= 135

80km/h= 22,2 m/s

28km/h= 7,7 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Præcis :-)


Svar #8
05. april 2011 af young cesar (Slettet)

Tak det var en stor hjælp ;)

nu har jeg helt styr på det ;)


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

#8

Det var godt at høre. Glæder mig at kunne hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. april 2011 af mathon

kort
                     a = Δv/t

                     s = (1/2)·(v+vo)/t


Skriv et svar til: kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.