Matematik

Trigonometri opgave.

26. marts 2014 af chapperkapper (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey peops

Håber på lidt hjælp eftersom jeg sidder fast i en opgave. 

På figuren ses en cirkel med radius 1 og tre indskrevne rektangler. Bestem det indskrevne rektangel, der har det største areal. 

Bestem derefter det, blandt de indskrevne rektangler, der har den største omkreds. 

Vink: Benyt vinklen v mellem x-aksen og det indskrevne rektangels diagonal som variabel 

???????


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2014 af mathon

Medsend figuren.


Svar #2
26. marts 2014 af chapperkapper (Slettet)

Således :-) 

Vedhæftet fil:Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2014 af mathon

         A=8\cdot \left ( \frac{1}{2}\cdot sin(v)\cdot cos(v) \right ) = 2\cdot \left ( 2\cdot sin(v)\cdot cos(v) \right ) = 2\cdot sin(2v)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2014 af mathon

       O_{mk}(v)=4\cdot cos(v)+4\cdot sin(v)


Svar #5
26. marts 2014 af chapperkapper (Slettet)

Hvor får du 8 fra? Forstår godt at du indsætter i arealformlen og tager udgangspunkt i højden og længden, men hvordan finder du af hvilken retangel der har det største areal? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2014 af mathon

      

                   Rektanglerne består af 8 trekanter.


Svar #7
26. marts 2014 af chapperkapper (Slettet)

Ja selvfølgelig, men kan ærlig talt ikke helt se mig ud af det, ville sætte pris på, hvis du lige uddybede fremgangsmetoden ???? Altså, hvordan du finder frem til det største areal. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2014 af mathon

A er støtst, når sin(2v) = 1           0 < v ≤ 90°


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. marts 2014 af madskr (Slettet)

Vi fatter det overhovedet ikke, kan det skæres mere ud i pap? :-D


Skriv et svar til: Trigonometri opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.