Matematik
Integral regning
På figuren ses grafen for funktionen F, der er stamfunktion til f, og desuden er g(x) = f(x) – 1.
bestem integalerne.
De er vedhæftet som billede da de ikke kan skrives ind samt grafen :)
Svar #1
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)
Benyt, at
1∫5 f(x) = F(5) - F(1) ,
og at
3∫5 (f(x) -1) dx = 3∫5 f(x) dx - 3∫5 1 dx = F(5) - F(3) - [x]53
Man skal så aflæse værdierne F(1), F(3) og F(5) af grafen for F(x) .
Svar #2
26. marts 2014 af LolLars (Slettet)
Jeg undskylder min uvidenhed, man kan du uddybe lidt nærmere?
Man tusinde tak for svaret, jeg har bare lidt svært ved at forstå det :)
Svar #3
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)
#2
Hvis F(x) er en stamfunktion til f(x), gælder der
a∫b f(x) dx = F(b) - F(a) .
Derfor har man
1∫5 f(x) = F(5) - F(1) = 5 - 1 = 4 .
Tilsvarende er
3∫5 (f(x) -1) dx = 3∫5 f(x) dx - 3∫5 1 dx = F(5) - F(3) - [x]53 = 5 - 1 - (5-3) = 4 - 2 = 2
Svar #6
26. marts 2014 af LolLars (Slettet)
Mange tak for hjælpen tror jeg er kommet en del længere nu :)
Skriv et svar til: Integral regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
