Matematik

Hjælp til matematik/,rumfang

26. marts 2014 af Lululu123 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej jeg har brug for hjælp til at regne nogle stykker ud er nogen der vil hjælpe mig til at regne styrkerne ud har prøvet mig frem til noget men ved ikk om det er rigtigt det jeg har lavet. ??

Hvor meget er rumfanget større i den store pyramide end den lille
Den lille 10 cm, 10 cm og 10 cm
Den store 20cm,20cm,20cm.

Og
Beregn rumfanget af en kegle højden er 15cm og radius i grundfladen er 12cm.

En kegle skal rumme 1/4 litter.
Radius er 6,5 hvad er højden?
Tak på forhånd ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2014 af 123434 (Slettet)

Pyramide

Lille:(10cm*10cm)*10cm*1/2=500cm3

Stor:(20cm*20cm)*20cm*1/2=4000cm3

Hvor mange procent er den store pyramide større end den lille pyramide? Er det, det du spørger om?

(4000cm3-500cm3)/500cm3*100=700%


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Hvis de tre sæt af 10 cm står for længde og bredde i en kvadratisk grundflade, og så højden i pyramiden, er dine mellemresultater forkerte.

Pyramidens rumfang er

        V = (1/3)·h·A

hvor h er pyramidens højde, og A er grundfladens areal.

Rumfanget af den store pyramide er her 8 gange større end den lille pyramides rumfang, så den procentuelle forskel er korrekt.


Svar #3
26. marts 2014 af Lululu123 (Slettet)

Tak kan du også hjælpe mig med de to andre? :)

Svar #4
26. marts 2014 af Lululu123 (Slettet)

Er det til mig du skriver?? :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det var henvist til svaret i #1, men du er naturligvis velkommen til også at læse svaret.


Svar #6
26. marts 2014 af Lululu123 (Slettet)

Nårr men ved du hvordan jeg kan regne det med pyramiden ud hvad skal jeg skrive??

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Læs svaret i #2 og se så på svaret i #1.


Svar #8
26. marts 2014 af Lululu123 (Slettet)

Når okey kan du hjælpe med de to andre?? ;)

Svar #9
26. marts 2014 af Lululu123 (Slettet)

Og hvordan regner du ud at det er 8 gange større end det lille? Hva er metoden

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det følger af, at alle længderne er ganget med 2, så rumfanget ganges med 23 = 8 .


Skriv et svar til: Hjælp til matematik/,rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.