Fysik

Fysik opgave

27. marts 2014 af Susanna4578 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, nogle der kan hjælpe mig med følgende opgave

Vi betragter en neutron, der hendfalder til en proton, en elektron og en antineutrino:

n -> (anti elektron) + (antielektron-neutrino)

a) benyt masserne af de ingående partikler (se bort fra neutrinoen) til at bestemme massetilvæksten 

(delta m) = mefter-mfør. regn i enheden MeV/c2.

b) beregn Q-værdien i enheden MeV.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Slå masserne op og beregn masseforskellen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2014 af mathon

Vi betragter en neutron, der henfalder til en proton, en elektron og en antineutrino:    

                        _{0}^{1}\textrm{n}\; \; \; \rightarrow \; \; \; _{1}^{1}\textrm{p}\; \; \; +\; \; \; _{-1}^{0}\textrm{e}\; \; \;+\; \; \; \tilde{\nu }

            \left |\Delta m \right |=\left ( 1,008665\; u \right )-\left ( 1,00797\; u \right )-\left ( 0,000549\; u \right )=0,000146\; u

            1\;u \equiv \; 931,494\; MeV

            1\; \equiv \; 931,494\; MeV/u

             \left |\Delta m \right |=0,000146\; u=\left ( 0,000146\; u \right )\cdot 1=\left (0,000146\; u \right )\cdot \left ( 931,494\; \frac{MeV}{u} \right )=                                                                                                                                              0,1356\; MeV         


Skriv et svar til: Fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.