Fysik

Nyttevirkning og sluttemperatur

27. marts 2014 af larsen148 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har to opgaver som volder mig problemer:

Første opgave: "En elektromotor driver en bil på 380kg (føreren inklusive). Motoren yder en effekt på 1,40*10^4 W og efter 5,0s fra bilen starter med at køre har den nået hastigheden 14,3m/s. Bestem motorens nyttevirkning."

Og den anden: "Et jernlod på 5,7kg med temperaturen T = 213C sættes sammen med et kobberlod på 3,8kg med temperaturen T = 37C . Antag at de to lodder er termisk isoleret fra omgivelserne og find sluttemperaturen."

Håben nogen kan hjælpe og på forhånd tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2014 af mathon

Første opgave:

                  Energiforbrug                                                                              energinytte
   \left ( 1,4\cdot 10^4\; \frac{J}{s} \right )\cdot \left ( 5,0\; s \right ) = 70\; kJ                     \frac{1}{2}\cdot \left ( 380\; kg \right )\cdot \left ( 14,3\; \frac{m}{s} \right )^2=38,85\; kJ  

Nytteværdi
                              \eta =\frac{38,85\; kJ}{0,70\; \frac{kJ}{\%}}=55,5\%


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2014 af mathon

Anden opgave:

                                      energiafgivelse                =              energimodtagelse
                                m_{Fe}\cdot c_{Fe}\cdot \left ( T_{Fe}-{\color{Red} F} \right )     =     m_{Cu}\cdot c_{Cu}\cdot \left ( {\color{Red} F}-T_{Cu} \right )

.......

{\color{Red} F} \; er \; f\ae llestemperaturen


Skriv et svar til: Nyttevirkning og sluttemperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.