Fysik

Fotoner pr. sekund.

27. marts 2014 af nilsbrem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er lost i denne opgave, nogen der kan hjælpe og forklare:

Radioteleskopets antenne modtager energi med effekten  9,9 * 10-14 W

Hvor mange fotoner med frekvensen 1,42 * 109 rammer radioteleskopets antenne hvert sekund?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2014 af Hjorthen8 (Slettet)

Der bliver her spurgt om antal fotoner der rammer radioteleskopet per sekund. 
Da du ved at: 

W=\frac{J}{s}

må du bare skulle finde energien af fotonerne med frekvensen 1,42 \cdot 10^9 \text{Hz} 

Et hint kunne være at overveje formlen 

\text{E} = h \cdot f\\ \text{hvor h er plancks konstant}


Skriv et svar til: Fotoner pr. sekund.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.