Matematik

ABCD af bygning

27. marts 2014 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau
Kan I hjælpe, jeg kan ikke huske hvordan man gør

På figuren ses gavlen ABCD af en bygning. Nogle af bygningens mål er angivet på figuren. Bestem længden af CD (vedhæftet billede)
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

I gavlen er der afskåret en retvinklet trekant, der har CD som hypotenuse. Den ene katetes længde er lig med |AB|, mens den anden katetes længde er forskellen mellem |AD| og |BC|. Benyt Pythagoras til at beregne |CD|.


Svar #2
27. marts 2014 af XX88XX (Slettet)

Hvis jeg regner c=√(a^2+b^2)=√(4^2+6^2)=3,61 - men det kan vel ikke passe, når den gerne skal være længere end 4?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke rigtigt regnet ud. Det er heller ikke de rigtige tal, du har indsat.

Da |AD| = 9 og |BC| = 6, er den mindste katete = |AD| - |BC| = ... ?


Svar #4
27. marts 2014 af XX88XX (Slettet)

AD-BC er så 3? Men hvilke tal skal indsættes?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja. Så er den ene katete 3, den anden katete er 4, og så giver Pythagoras hypotenusen.


Svar #6
27. marts 2014 af XX88XX (Slettet)

Nårhhh, så giver den 5?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, netop.


Skriv et svar til: ABCD af bygning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.