Fysik

Isolering

29. marts 2014 af Jegvedingenting - Niveau: A-niveau

Hej er stødt på et meget irriterende problem. Jeg skal isolere Vi en ligning, men det bliver forkert. I min bog har de gjort sådan her med nogle andre tal, men ved ikke lige hvordan de er kommet frem til resultatet på:

p· V2γ = 303 900 Pa · (V2)1,66 ⇔ V2 = 0,00572 m2

Hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Så har man

        V21,66-γ = p2/303900Pa

og dermed

        V2 = (p2/303900Pa )1/(1,66-γ)

Hvis y = xa er x = y1/a .


Svar #2
29. marts 2014 af Jegvedingenting

p2 er 303 900 Pascal. Altså bare 303 900

V2 er derimod ukendt og det lille y der er opløftet har værdien 1,66, så den kender man også. Men de udtrykker det på en irriterende måde, selvom der kun er én ubekendt i ligningen, og det er vores volumen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Men det skal jo være lig med noget andet kendt før man kan isolere V2 . Prøv at formulere hele problemet.


Svar #4
29. marts 2014 af Jegvedingenting

Yep, jeg har sendt en besked til dig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Din besked har bare ikke så meget at gøre med problemstillingen beskrevet ovenfor.


Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.