Matematik

Komplekse tal

30. marts 2014 af 0stehapsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej har et problem med en opgave jeg ikke helt kan løse/forklare, den lyder på:

Giv en geometriske beskrivelse af, hvordan de to komplekse tal z1⋅z2 og z1/z2

fremkommer af z1 og z2 . Når z1=x1 +y1i og z2=x2 +y2i. Hvis nogen kan hjælpe mig ville det virkeligt være en stor hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv selv at udregne

z1 · z2 = (x1 + iy1) · (x2 + iy2)

Geometrisk er det lettere at se, hvad der foregår, hvis man bruger en polær fremstilling:

z1 = r1·e1 , z2 = r2·e2 , da

z1 · z2 = r1·e1 · r2·e2 = r1·r2 · ei(θ12)

Produktets modulus er produktet af faktorernes moduli, og produktets argument er summen af faktorernes argumenter.


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.