Studievalg og videregående studie

RUC. Humanistisk bacheloruddannelse eller International humanistisk bacheloruddannelse?

30. marts 2014 af Grunge (Slettet)

Jeg har overvejet at søge ind på RUC. Det skal så enten være på humanistisk bacheloruddannelse, eller på international humanistisk bacheloruddannelse. Jeg ville så høre om der var nogen der har gået/går/har erfaring med de to? Er der en af de to der er at foretrække? Jeg ved selvfølgelig godt at den internationale er på engelsk, men udover det, hvad er der så af nævneværdige forskelle? Derudover, er der nogen der har erfaring med engelsk, virksomhedsstudier, geografi og kommunikation på RUC? Er der nogen der kan anbefale en af ovenstående? Alle erfaringer, perspektiver, råd etc. vil blive værdsat.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2014 af MaibritG

Mit svar vil afhænge helt af hvad du gerne vil arbejde med i fremtiden. RUCs system er jo kendt for ikke at give de samme muligheder som på de øvrige universiteter på grund af det "almene" basisår.
 

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2014 af Hebi

RUC som universitet har ''alment set'' ikke et særligt godt ry blandt erhvervslivet. Grunden er formentlig de såkaldte basisår der netop betyder, at man ikke bliver  ''specialist'' indenfor noget. Personligt kan jeg ikke selv se ideen med deres uddannelser under det nuværende arbejdsmarked, og så vidt jeg ved uddanner RUC mange kandidater til arbejdsløshed.

 


Svar #3
02. april 2014 af Grunge (Slettet)

Ja, det er rigtig nok at man ikke bliver så specialiseret som hvis man kun læser et bestemt fag, og fra start til slut. Men jeg tænker at engelsk og kommunikation f.eks understøtter hinanden meget godt. Og tror heller ikke man er sikret særlig godt sikret mod arbejdsløshed hvis man har en bachelor eller kandidat i kunsthistorie fra KU i disse tider ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2014 af Hebi

Grunge - det har du helt ret i, men den kendsgerning er så vidt gældende på alle humanistiske studier. KU har imidlertid (formentlig) et bedre ry, og har nogle mere specialiserede uddannelser - men nok om det. Hvad er dit mål i givet fald med uddannelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2014 af LaPii (Slettet)

Det kommer meget an på hvad man læser på RUC mht. et blakket ry i erhvervslivet. Inden for planlægning er det i hvert fald min erfaring, at ruc'ere er meget eftertragtede.  


Skriv et svar til: RUC. Humanistisk bacheloruddannelse eller International humanistisk bacheloruddannelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.