Matematik

Statistik

31. marts 2014 af X17 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej venner! Er der en venlig sjæl, der har lyst til at hjælpe med følgende? 

En virksomhed fremstiller stole. Det antages, at produktionstiden  for en stol er normalfordelt

Fremstillingen af en stol forventes at have en gennemsnitlig produktionstid på 3,5 time.

I en kontrol har virksomheden simplet tilfældigt udtaget en stikprøve på 25 stole. Nedenstående tabel viser nogle statistiske deskriptorer, der beregnet ud fra stikprøven.

Produktionstid i timer: 

- middelværdi = 3,6502

- nedre kvartil = 3,6026

- median =3,6664

 - øvre kvartil = 3,7415

- standardafvigelse = 0,1088

- varians = 0,0118

- minimum = 3,45

- maksimum = 3,82

- sum af observationer = 91,42

- antal = 25

Det antages, at produktionstiden er normalfordelt

SPØRGSMÅL: Bestem sandsynligheden for, at en tilfældigt udvalgt stol har en produktionstid under 3,5 time???

Mvh. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2014 af peter lind

Det er noget du slår op i et CAS værktøj, regneark, statistikprogram eller lignende


Svar #2
31. marts 2014 af X17 (Slettet)

Har du mulighed for at forklare, hvordan det fx. gøres i Nspire? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2014 af peter lind

nej


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2014 af Singlefyren (Slettet)

I den perfekte verden kunne man blot udtage een enkelt oplysning: "Fremstillingen af en stol forventes at have en gennemsnitlig produktionstid på 3,5 time."

 Hvis kurven er normalfordelt er den jo perfekt symmetrisk rundt om middelværdien på 3,5 og så er sandsynligheden for under 3,5 timer jo blot præcis 50 %, som nok er det mest korrekte svar, selvom vi ikke ved hvad der er mest korrekt, stikprøven eller forventningen på 3.5.

Hvis man vil gøre alle glade og lægge mere vægt på stikprøven, så skal man bruge de 2 oplysninger: middelværdi og standartafvigelse. Her kan man så finde ø((3.5 -μ)/σ), f.eks. ved opslag i tabel, f.eks. google billeder. Jeg får det vist til ca. 8.4 %


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.