Matematik

Toppunkt

31. marts 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

y=2,5x2+5x+3

x's toppunkt

-5/2*2,5=1

T=2,5*-12+5*-1+3=0,5

Toppunktet for y=2,5x2+5x+3 er altså (-1;0,5)?

Hvordan regner man det ud?

Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2014 af linda0044 (Slettet)

#1

Parabel: y=ax2+bx+c

Toppunkt:T(−b2⋅a,−d4⋅a)

Diskriminanten er givet ved: d=b2−4⋅a⋅c


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Udtrykket for toppunktet er forkert angivet. Man har for y = ax2 + bx + c

T(xT , yT) = (-b/(2a) , -d/(4a)) , hvor d = b2 - 4ac .

For y = 2,5x2 + 5x + 3 fås så

xT = -5/(2·2,5) = -1 , og yT = 2,5·(-1)2 + 5·(-1) + 3 = 2,5 -5 +3 = 1/2 , som angivet i #0.


Svar #3
31. marts 2014 af 123434 (Slettet)

Tak, skal I have. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2014 af linda0044 (Slettet)

#2

sorry, måden man finder TP var ikke sådan, men sådan: 

toppunkt: T(-b/2*a), (-d/4*a)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er stadig ikke korrekt skrevet i denne notation. Der skal parentes omkring faktorerne i brøkernes nævnere, som det er vist i #2.


Skriv et svar til: Toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.