Matematik

sinus

31. marts 2014 af simoneebling (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude! 

Jeg skal finde vinkel b og c i en trekant.. Men jeg kan simpelt hen ikke huske hvilken sinus relation jeg skal bruge. Jeg informationerne Vinkel A= 17 grader, siden b = 12 cm, siden c= 20 og siden a= 9 cm.

Nogen der kan hjælpe? Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Trekanten er overbestemt, og oplysningerne er ikke nøjagtigt konsistente. Hvis vinkel A = 17º , og b = 12, og c = 20, er a ikke nøjagtigt lig med 9 . Siden a kan beregnes nøjagtigt ved at benytte en cosinusrelation, og derefter kan de to vinkler B og C (benyt store bogstaver for vinklerne) bestemmes ved at benytte sinusrelationerne. Det er så tilstrækkeligt at beregne en af vinklerne B og C, da den anden så er bestemt ud fra vinkelsummen i trekanten.


Svar #2
31. marts 2014 af simoneebling (Slettet)

Men hvilken en sinus hvad hedder sinus relationen jeg skal bruge? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sinusrelationerne er sikkert anført i din bog:

        sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det vil også være en fordel at gøre klart, hvad der oprindelig er kendt i opgaven, og hvad der skal findes.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2014 af mathon

      Trekanten har to løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. april 2014 af mathon

Jeg overså oplysningen :
                                              c = 20

Trekanten er derfor éntydig.
Over for den største side ligger den største vinkel.


Skriv et svar til: sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.