Fysik

henfald/halveringstid

01. april 2014 af Problemsolver (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har nok ikke helt forstået halveringstid. F.eks. Ba*-137 har en halveringstid på omkring 2,6 minutter, men hvor langtid tager det den at være stabilt altså til Ba-137?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2014 af mathon

Henfaldsformlen er en statistisk beskrivelse, som ikke kan angive hvornår det sidste Ba*-atom henfalder til Ba.

Men en beregning på tidspunktet hvor der f. eks. resterer 1% Ba*
giver

                           \small A(t)=A_0\cdot e^{-k\cdot t}

                            \small 0,01\cdot A_0=A_0\cdot e^{-k\cdot t}

                            \small 0,01= e^{-k\cdot t}

                            \small ln(0,01)= -k\cdot t

                           \small \small t=\frac{ln(0,01)}{-k}=-ln(0,01)\cdot \frac{1}{k}=ln(100)\cdot \frac{T_{1/2}}{ln(2)}=17,3\; min                                  


Svar #2
01. april 2014 af Problemsolver (Slettet)

Tak!!! Nu forstår jeg. Der var bare skemaer på google hvor der står at den henfalder til ba-137 så blev forvirret...


Skriv et svar til: henfald/halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.