Matematik

Trigonometri

01. april 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/080919_opgave_2HF_082_matC.ashx

Opgave 3

Jeg skal finde siden AC

Har tænkt mig at finde AH og CH og så lægge dem sammen for at få siden AC

AH har jeg beregnet til 13,1

Men jeg kan ikke finde siden HC?

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Da man har bestemt vinkel A, kender man også vinkel B ud fra vinkelsummen, og siden |AC| = b kan så bestemmes ved at benytte sinusrelationerne i trekant ABC.

b / sin(B) = c / sin(C)


Svar #2
01. april 2014 af 123434 (Slettet)

A=35,9grader

B=123,1

C=21*

c=9,5

b/sin(123,1)=9,5/sin(21)

b=22,2


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke korrekt. c er ikke lig med 9,5 men 16,2 . I øvrigt skal man lade være med at runde af i mellemregningerne.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.