Matematik

f(x)=3190/(1+29,5*e^-0,113*x,x≥10

01. april 2014 af pige5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :) 

Jeg har lidt problemer med en matematik lektie. 

Vægten af en industrikylling af en bestemt race med god tilnærmelse beskrives ved modellen 

f(x)=3190/(1+29,5*e^-0,113*x,x≥10

hvor f(x) = vægten i gram og x = antal dage efter udklækningen 

a) Hvor meget vejer kyllingen 20 dage efter udklækningen?

Kyllingen bliver slagtet, når den har nået en vægt på 2500 gram. 

b) Hvor gammel bliver kyllingen?

Håber en vil hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn f(20) . Indsæt x = 20 i forskriften for f(x).

b) Løs ligningen f(x) = 2500 .

        f(x)=\frac{3190}{1+29,5\cdot e^{-0,113\cdot x}}, x\geq 10


Svar #2
01. april 2014 af pige5 (Slettet)

Dette har jeg gjort, men min N-spire giver mærkelige tal. 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #3
01. april 2014 af pige5 (Slettet)

og i b får jeg dette: 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal jo så regne det færdigt. Benyt blandt andet, at e2,26 = 9,583089 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du bør så være så meget foran din regnemaskine, at du ved, hvordan ln(e) kan skrives kortere.


Svar #6
01. april 2014 af pige5 (Slettet)

Jeg har fundet ud af det, men tak :-) 


Skriv et svar til: f(x)=3190/(1+29,5*e^-0,113*x,x≥10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.