Matematik

Fortegn

02. april 2014 af Banff (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej :-)

Jeg skal isolerer x

Givet: y=(1/2)*cos(2x)

Da det er et produkt, kan jeg så uden videre sige: - (1/2)=cos(2x) ? eller kan jeg 1/(1/2)=cos(2x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2014 af PeterValberg

2y=\cos(2x)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2014 af mathon


                  y=\frac{1}{2}\cdot cos(2x)=\frac{1}{2}\cdot\left ( 2cos^2(x)-1 \right )=cos^2(x)-\frac{1}{2}

                  cos^2(x)=\left ( y+\frac{1}{2 } \right )

                 cos(x)=\pm \sqrt{\left ( y+\frac{1}{2 } \right ) }

                 x=cos^{-1}\left (\pm \sqrt{\left ( y+\frac{1}{2 } \right ) } \right )+p\cdot 2\pi \; \; \; \; \; \; \; p\in \mathbb{Z}

                


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2014 af mathon

korrektion:


                     x=\left\{\begin{matrix} cos^{-1}\left ( \pm \sqrt{y+\frac{1}{2} \right )}+p\cdot 2\pi\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; p\in \mathbb{Z} \\cos^{-1}\left (2\pi \pm \sqrt{y+\frac{1}{2} \right )} +p\cdot 2\pi\; \; \; \; \; p\in \mathbb{Z} \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2014 af SuneChr

# 0
jeg skal isolere, (om lidt, senere, i fremtiden)
jeg isolerer, (nu, i dette øjeblik, vil isolere om et øjeblik eller senere)


Skriv et svar til: Fortegn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.