Matematik

Hjælp til en opgave som jeg ikke kan finde ud af

02. april 2014 af Lululu123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Jensen vil bygge to drivhuse i pyramide facon. Bunden er kvadratisk med siden 3,5m, højden er 2,75m.



A) hvor stort er rumfanget? Det andet drivhus skal have det dobbelte rumfang men samme højde

B) hvad bliver sidelængden?

Hælp til hvordan jeg kan udregne opgaven ud ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Opgave A

For at finde rumfanget af en pyramide skal du sige:
1/3 * Højde * Grundenfladen/Bunden

Så det bliver:

1/3*2,75*3,5 = 3,208 m3

Opgave B

3,2*2 = 6,4

1/3 * 2,75 * 7 = 6,4


Svar #2
02. april 2014 af Lululu123 (Slettet)

Kan du også hjælpe med den :)

Cheops pyramiden er verdens største pyramide. Den har en kvadratisk grundflade med en sidelængde på 233m og en højde på 147 cm.

A)Hvor mange kubikmeter rummer den?
Et gennemsnits dansk parcelhus rummer ca. 480m.

B) hvor mange danske parcelhuse kan der være i Cheops pyramiden? (Helt tal)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Er du sikker på at det er 147 cm?

Bemærk at der står Centimeter


Svar #4
02. april 2014 af Lululu123 (Slettet)

Ups sorry der skal stå meter ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Godt :D

Opgave A

1/3 * 233 * 147 = 11417 kubikmeter

Opgave B

11417 / 480 = 23,78


Svar #6
02. april 2014 af Lululu123 (Slettet)

Tak skal du have :D

Svar #7
02. april 2014 af Lululu123 (Slettet)

Hey du mangler bare at hjælpe mig med ( det andet drivhus skal have det dobbelte rumfang med samme højde. I den allerførste opgave ???

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2014 af SuneChr

# 7
Hvis vi ganger bundens sidelængde med √2 , fordobles rumfanget, når højden forbliver uændret.


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. april 2014 af mette48 (Slettet)

Jeg har konstateret at der er en del fejl i de tidligere indlæg.

Rumfang =1/3*h*s2

A)

1/3*2,75*3,52m3 =11,2m3

B)

1/3*2,75*x2=11,2*2m

x=√(11,2*2/(1/3)/2,75)m=4,9 m

Rumfang af Cheops pyramiden

1/3*147*2332m3


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Vedr opg B, hvor rumfanget skal fordobles med den samme højde. Her skal grundfladens areal altså fordobles, så det store kvadratets sidelængde bliver da sidelængden i det lille kvadrat ganget med √2 , altså

      sB = 3,5m·√2 = 4,949m


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave som jeg ikke kan finde ud af

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.