Fysik

Harmonisk svingninger

02. april 2014 af Flemser (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg ved at udlede min formel for hamoniske svinger og den lyder 

x(t)=A*sin(w+t)
men når jeg skal udvide den til hastighed hvorfor hedder den så: 

v=x'(t)=dx/dt=a*w*cos(w*t)-b*w*sin(w*t) 

men det som forvirrer mig er dx/dt 
hvorfor står det der ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2014 af mathon

   

                         v = \frac{\mathrm{d}x }{\mathrm{d} t}=\omega \cdot A\cdot \cos \left ( \omega \cdot t \right )


Svar #2
02. april 2014 af Flemser (Slettet)

jamen hvorfor står der dx/dt ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2014 af Gandhara (Slettet)

Det betyder at du differentiere:

x'(t)= dx/dt

Det er 2 forskellige måder at skrive det samme på.


Svar #4
02. april 2014 af Flemser (Slettet)

Mange tak :) 


Skriv et svar til: Harmonisk svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.