Matematik

Procentregning

02. april 2014 af Mathildesss (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Jeg kan ikke finde ud af b og c? Hvordan finder man ud af resultatet? Håber at i kan hjælpe.
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

b) Beregn salgsprisen uden moms og beregn så fortjenesten. Sæt fortjenesten i forhold til indkøbsprisen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2014 af 123434 (Slettet)

a)

Indkøbspris:                                                                                          80 kr

Fortjenste(15% af indkøbsprisen)                                      80*0,12=12 kr

Moms:25% af prisen, forbrugeren betaler)           0,25*(80kr+12kr)=23 kr 

I alt                                                                                                        -------------

                                                                                                               115 kr

b)

115kr-5=110 kr, koster CD'en

(110-80)/80*100%=37,5%, butikken tjener 37,5%


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

I b) har du glemt at trække momsen fra. Det giver vel ikke mening, at de ved at sælge til en lavere pris har over den dobbelte fortjeneste i forhold til den anden forretning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2014 af 123434 (Slettet)

b)

Moms må være:110kr*0,25=27,5kr

(110kr-80kr-27,5kr)/80


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke rigtigt. Momsen er jo 25% af prisen inden moms, ikke 25% af prisen efter moms. Momsen udgør derfor 20% af prisen med moms.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. april 2014 af 123434 (Slettet)

Er det mere okay?

Pris for forbrugeren er 110kr

80 kr er udgiften for butikken at købe varen

Moms:110*0,2kr=22kr

(110kr-80kr-22kr)/80*100=10%


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja.


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.