Matematik

at finde funktionens forskrift

02. april 2014 af lottebc1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Min opgave:

Rapport fra FN's befolkningsfond, UNFPA: 11 milliarder mennesker i 2100. Verdensbefolkningen er steget fra 2 mia. til 7 mia. i de sidste 85 år.

Lav forskriften for eksponentielfunktionen for befolkningsudviklingen i de forgangne 85 år.

Det eneste som jeg tror jeg ved er at de 2mia er b og x er antal år ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Den eksponetielle forskrift er

        f(x) = b · ax

hvor x er antal år siden starten for 85 år siden, og f(x0 er befolkningstallet i antal mia.

Man ved, at b = 2 , og f(85) = 7 . Bestem nu a.


Svar #2
02. april 2014 af lottebc1 (Slettet)

Okay tak. Så var jeg med på de første, men det er a jeg ikke lige ved hvordan man regner ud?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så har man jo, at

7 = 2 · a85

hvoraf man bestemmer a.


Svar #4
02. april 2014 af lottebc1 (Slettet)

dvs.

7 = 2 * a85

7 / 2 = a85

a = 85 kvadratrod(kan ikke lave tegnet) 7/2 = 1,015


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det kaldes ikke kvadratrod, men den 85. rod . Find symbolet i Ω-knappen:

a = 85√(7/2) = (7/2)1/85 = 1,0148


Skriv et svar til: at finde funktionens forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.