Fysik

Harmonsik svingning

03. april 2014 af Flemser (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan kan jeg udlede formlen for svingningstiden.. er blevet lidt forvirret over det


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er det, der svinger harmonisk? Formuler problemstillingen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2014 af mathon

      En harmonisk svingning kan opfattes som projektionen på en af koordinatakserne af et punkt, der udfører
      en jævn cirkelbevægelse - nemmest på en cirkel med centrum i (0,0).

                \vec{r}(t)=\begin{pmatrix} A\cdot \cos(\omega t+\varphi _o)\\ A\cdot \sin(\omega t+\varphi _o) \end{pmatrix}   

hvor vinkelhastigheden
                                         \omega =\frac{2\pi }{T}

                                          T=\frac{2\pi }{\omega }


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2014 af mathon

…uanset om den harmoniske svingning
   beskrives som
                                    x(t)=A\cdot \cos(\omega t+\varphi _o)
                      eller
                                    y(t)=A\cdot \sin(\omega t+\varphi _o)
                                    


Skriv et svar til: Harmonsik svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.