Matematik

diff og tangent

03. april 2014 af caballo (Slettet) - Niveau: B-niveau

kan nogen hjælpe med opgave 6

Vedhæftet fil: IMG.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Integn tangenten til grafen i punktet (10,N(10)) og bestem tangentens hældningskoefficient ved at aflæse koordinaterne til to punkter på tangenten. Da er N'(10) lig med tangentens hældningskoefficient.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2014 af mathon

N '(10) = (400/6) = (200/3) ≈ 67

Til tidspunkt t = 10 døgn er væksthastigheden = 67 pr. døgn.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal benytte tangenten i punktet (10,500), ikke den indtegnede sekant.

På øjemål er hældningskoefficienten ca 500/3 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2014 af mathon

#3
        Du har ret.

N '(10) = (500/3) = (200/3) ≈ 167

Til tidspunkt t = 10 døgn er væksthastigheden = 167 pr. døgn.


Skriv et svar til: diff og tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.