Fysik

Kinematik opagve

04. april 2014 af Sejedansk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen!

Jeg har virkelig svært ved at løse opgaver i fysik, og jeg har prøvet og prøvet, men jeg kan ikke.

Er der nogle, der måske kan hjælpe med denne her opgave:

Opløs tyngdekraften i en komposant parallel med skråplanet og en komposant vinkelret på skråplanet, og beregn størrelsen af disse kræfter. Skråplanet er helt glat og 2,8 meter langt. Vinklen er 29 grader

Håber på hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2014 af mathon

Tegningen kunne ikke overføres,
men se selv
https://www.google.com/search?q=skr%C3%A5plan&client=safari&rls=en&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=MYU-U4XPB6fs4wSn4oHQBg&ved=0CEUQsAQ&biw=1041&bih=626&dpr=1                                         


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2014 af mathon

                                          F_{planpar}= m\cdot g\cdot \sin(\alpha )      

                                          F_{N}= m\cdot g\cdot \cos(\alpha )                                  


Svar #3
06. april 2014 af Sejedansk (Slettet)

Tak; hvad nu hvis jeg skal beregne en gnidningskraft på et legeme, hvilket formel skal bruges så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2014 af mathon

Gnidningskraften
                                       F_{gnid}=\mu \cdot F_{N}=\mu \cdot cos(\alpha)\cdot m\cdot g


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2014 af mathon

så den resulterende glidebevægende kraft
er:

                    F_{res}=F_{planpar}-F_{gnid}=\left ( sin(\alpha) -\mu \cdot cos(\alpha ) \right )\cdot m\cdot g


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2014 af mathon

…hvor grænsevinklen g for glidning
    beregnes af
                            sin(g )-\mu \cdot cos(g )=0

                            sin(g )=\mu \cdot cos(g )

                            tan(g )=\mu

                            g =tan^{-1}(\mu )


Skriv et svar til: Kinematik opagve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.