Matematik

Vektor

05. april 2014 af mira4100 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP! Har lidt brug for hjælp med denne her: 

I et kordinatsystem med begyndelsespunkt O(0,0) er givet to punkter A(3,-4) og B(5,1). Punktet C er bestemt ved \overrightarrow{OC}=\overrightarrow{AB}. Bestem koordinatsættet til C. 

Men hvordan gør jeg det?? 

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2014 af peter lind

Du bestemmer vektoren AB. Den finder du ved at trække A's koordinater fra B's


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2014 af bjerg11 (Slettet)

Det lydet til at være nemt. Jeg har lavt det i nogle simple mellemregninger i en word-fil.


 

Vedhæftet fil:xcvxcvxcv.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2014 af peter lind

Jeg kan ikke læse alle word filer og der er dele af din jeg ikke kan se.

Så vidt jeg kan se finder du længden af vektor AB og siger at det er x koordinaten for C's koordinater og at y koordinaten er 0. Dette er forkert Du skal bruge at OC = AB som der står i opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2014 af bjerg11 (Slettet)

Peter lind kan du forklare mig, hvordan jeg løser den - gerne en ledetråd. Er det jeg har gjordt forkert ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2014 af peter lind

Du skulle finde AB. Dette gør du ved at trække A's koordinater fra B Det giver vektoren AB = (5, 1) -(3, -4) = (2, 5)  = OC


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2014 af bjerg11 (Slettet)

Tak, for den forklaring. 


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.