Fysik

Solens energi

05. april 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. I en opgave ved jeg, at Solen stråler med effekten 

3.83*10^{26} W.

a)

Hvor meget energi udstråler Solen på et år?

Jeg har brugt, at effekt er lig med energi pr. tid - formlen P=\frac{e}{t} og får 1.20863*10^{34} J. Er det ikke korrekt?

b)

Hvor stor er den masse, Solen på den måde mister på et år?

Her skal jeg benytte Einsteins teori, og det må være noget lignende 1.20863*10^{34}J=m*(2,99792458*10^{8}m/s)^2

Men er jeg korrekt med enhederne/mellemregningerne, og hvordan kan det komme ud i kg i b)?

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

#0

Opg. A

Massen kan beregnes ud fra Einsteins masse-energi-relation.

Et år = SI-enheden for tid: sekunder

E = 60 * 60 * 24 * 365 * effekten


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Fremgangsmåden er korrekt.

      1 J = 1 N·m = 1 kg·m2/s2 = 1kg·(m/s)2

Når alle størrelser er angivet i SI-enheder, kommer svaret også korrekt ud i den tilhørende SI-enhed.


Svar #3
05. april 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Ok, så giver det mening.


Skriv et svar til: Solens energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.