Fysik

Kernekraftværk og fissionsproces.

06. april 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej - det er en lige en opgave i forlængelse af én jeg stillede i går! Ved fission af U-236 sker processer som denne i et kernekraftværk:

\frac{235}{92}U+\frac{1}{0}n \rightarrow \frac{236}{92}U \rightarrow \frac{143}{56}Ba+\frac{91}{36}Kr+2\frac{1}{0}n+Q

Jeg skal så besvare på spørgsmålet)

d) Hvor mange U-235 kerner omsættes på et år?

Desuden vides det, at kernekraftværket har en nyttevirkning på 50 %, og at effekten er 3.15*10^{16}J på et år.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2014 af mathon

              \Normal\ _{92}^{235}\textrm{U}\; \; \; +\; \; \; _{0}^{1}\textrm{n}\; \; \; \rightarrow \; \; \; _{56}^{143}\textrm{Ba}\; \; \; +\; \; \; _{36}^{91}\textrm{Kr}\; \; \; +\; \; \; 2\; _{0}^{1}\textrm{n}\; \; \; +\; \; \; \; \; \; Q

              \left | \Delta m \right | = \left (235,043924-142,920480-90,923380-1,008665 \right )\; u = \; 0,191399\; u

                         0,191399\; u\; \equiv \; 2,85648\cdot 10^{-11}\; J  


Svar #2
06. april 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Hej, jeg har fundet Q-værdien som jeg får til 171 MeV - hvor vil du hen med #1? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2014 af mathon

Antal 235U-kerner pr år:
                                 N=2\; \cdot \; \frac{3,15\cdot 10^{16\; } J}{2,85648\cdot 10^{-11}J}=2,20551\cdot 10^{27}


Svar #4
06. april 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Hvad er det du starter med at regne i #1? - Men tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2014 af mathon

…massedefekten…


Svar #6
06. april 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Jeg skal i et efterfølgende spørgsmål finde ud af hvor meget masse der omsættes til energi på et år, efter jeg har fundet massen af omsat U-235. Hvad skal jeg have fat I der?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2014 af mathon

årlig masseomsætning:

                               \left (2,20551\cdot 10^{27} \right )\cdot \left ( 0,191399\; u \right )=4,22133\cdot 10^{26}\; u=0,701\; kg


Svar #8
06. april 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Men skal denne ikke halveres, da der kun er nyttevirkning på 50 %?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. april 2014 af peter lind

Den skal fordobles men det er gjort i #3


Skriv et svar til: Kernekraftværk og fissionsproces.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.