Matematik

Stikprøver - hypoteser

06. april 2014 af johs5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa. Har ldt problemer med at finde Hog Hi denne opgave:

Om en bestemt vaccine oplyses, at sandsynligheden er 0.925 for,
at den slar an hos en vaccineret person. Der vaccineres 450 personer med
denne vaccine, og den slar an hos 406.

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2014 af peter lind

0 hypotesen skal være at sandsynligheden for at vaccinen slår and er 0,925

alternative hypoteser kan være

Vaccinen slår an med en anden sandsynlighed end 0,925

sandsynligheden er mindre

sandsynligheden er større.

Hvis man har mistanke om at der er noget galt vil man nok antage at sandsynligheden er mindre


Svar #2
06. april 2014 af johs5 (Slettet)

takker


Svar #3
06. april 2014 af johs5 (Slettet)

et spørgsmål mere: hvordan beregner man p i denne situation? Altså sandsynligheden for at Q er mindst lige så stor som den beregnede værdi. Og jeg har fået Q = 10


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2014 af peter lind

Det kan gøres på flere måder.

1. mest direkte gå ud fra at det er en binomialfordeling med n = 450 og p = 0,875 og slå sandsynlighederne op i et CAS værktøj eller lignende

2. Tilnærm med en normalfordeling ellers som 1.

3. Brug χ2 test


Skriv et svar til: Stikprøver - hypoteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.