Fysik

Rydbergformlen for balmerserien

06. april 2014 af 5520 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder således:
Opskriv Rydbergformlen for Balmerserien, så \frac{1}{\lambda } udtrykkes som funktion af \frac{1}{ n^{2}}.

Jeg ved der sker en energiændring i brint-atomet, derfor går den fra En til Em, som kan skrives på følgende måde: h\cdot f=E_{n}-E_{m}

Vi skal omskrive formlen til Rydberg formlen, som ser således ud: \frac{1}{\lambda }=R\cdot (\frac{1}{m^{2}}-\frac{1}{n^{2}})

Hvordan gør man det??


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2014 af mathon


              E_n=h\cdot c\; \cdot \frac{1}{\lambda_n }=h\cdot c\; \cdot\; R_{db}\left ( \frac{1}{n^2} \right )

             E_m=h\cdot c\; \cdot \frac{1}{\lambda_m }=h\cdot c\; \cdot\; R_{db}\left ( \frac{1}{m^2} \right )

             E_n-E_m=h\cdot c\; \cdot\; R_{db}\left ( \frac{1}{m^2}-\frac{1}{n^2} \right )=\left ( 13,61\; eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{m^2}-\frac{1}{n^2} \right )


Svar #2
06. april 2014 af 5520 (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Rydbergformlen for balmerserien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.