Matematik

Andengradspolynomier

08. april 2014 af majsingym (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder:

Hvis man skal sætte et hegn op med længden 1000 m som skal indhegne et rektangel som ligger op ad en lige flodbred, hvilke værdier for bredden  og højden  skal man da vælge for størst muligt areal?

Hint: Brug den totale hegnlængde til at omskrive enten x eller y og find et udtryk for arealet.

Håber nogen kan hjælpe, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2014 af mathon

    Sættes bredden til x og længden til y
    haves
                 for hegnlængden:

                                                      2x+y=1000
                 og arealet
                                                      A=x\cdot y=x\cdot \left ( 1000-2x \right )

                                                      A(x)=-2x^2+1000x

                                                                                          


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2014 af mathon

               ekstremum kræver:
                                                      A{}\, '(x)=0


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.