Fysik

Hjælp til gitterligningen

08. april 2014 af Anximander (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal finde sin(Θ), hvor man varier en af tre variabler d og lambda, men jeg syns ikke at de resultaterjeg  får giver megning, 

eks.

Første eks er hvor jeg varier gitterkonstanten, og holder n og lambda konstant 

Jeg bruger formlen sin(Θ)=λn*1/d, jeg omregner også lambda og d til m

1*632*10^(-9)*1/(100*10^(-3))

                       0.00000632

Hvor jeg varier theta

sin(Theta) = 532*10^(-9)*1/(100*10^(-3))

0.00000532

I mit hoved er resultaterne alt for små, men jeg kan ikke se hvad jeg har gjort galt, har jeg over set et skridt eller så noget, plz help.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er gitterkonstanten d for dette gitter?

Du har angivet   d = 100·10-3 m = 0,1 m = 10 cm .

Et så groft gitter har ingen effekt på synligt lys.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. april 2014 af mathon

formodentlig menes der: d = (1/100) mm

                       \sin(\theta _n)=\frac{n\cdot \lambda }{d}

                       \sin(\theta _1)=\frac{1\cdot \532\cdot 10^{-9}\; m }{\frac{1}{100}\cdot 10^{-3}\; m}=0,0532


Svar #3
08. april 2014 af Anximander (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til gitterligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.