Fysik

Tryk og gasser

09. april 2014 af iskander2990 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle. 
En som har mulighed for, at hjælpe mig med følgende tre opgaver i fysik? Det omhandler gassers fysik med brug af Gay-Lussacs og Boyle-Mariottes love. Har prøvet i en evighed og kan ikke finde noget rigtig logisk løsning til dem. Det er følgende 3 opgaver jeg kæmper med: 

 

Opgave 2 (svær)

En gasmængde med konstant volumen, får en temperaturstigning fra 20 °C til 50 °C, hvorved trykket forøges med 0,2 bar.

Find gassens tryk ved både 20 °C og 50 °C.


Opgave 3 med Boyle-Mariottes lov

Trykket i en beholder er 2,7 atm.

Beregn trykket i beholderen ved en 10% volumenformindskelse ved konstant temperatur.

Opgave 4 med idealgasligningen

Hvor stort er rumfanget af 2 kg CO2, der har et tryk på 1,2 bar og en temperatur på 27 °C?



Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2014 af mathon

Opgave 2:
                                          \frac{p_2}{p_1}=\frac{T_2}{T_1}

                                          \frac{p_2-p_1}{p_1}=\frac{T_2-T_1}{T_1}

                                          \frac{\Delta p}{p_1}=\frac{\Delta T}{T_1}

                                           0,2\; bar=\frac{30\; K}{293\; K}\cdot p_1

                                           p_1=0,2\; bar\cdot =\frac{293\; K}{30\; K}=1,953 \; bar

                                           p_2=\left (\frac{T_2}{T_1} \right )\cdot p_1=\left ( \frac{323}{293} \right )\cdot \left ( 1,953\; bar \right )=2,153\; bar


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2014 af mathon

Opgave 3
                                         p_2\cdot V_2=p_1\cdot V_1

                                         p_2\cdot \left ( 0,90\cdot V_1 \right )=\left (2,7\; atm \right )\cdot V_1

                                         p_2=\frac{2,7\; atm}{0,90}=3\; atm


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2014 af mathon

Opgave 4
                                  M(CO2) = sum({1,2}*{12.011,15.999}) g/mol = 44,009 g/mol
      antal mol CO2
                                  n(CO2) = (2000 g) / (44,009 g/mol) = 45,4452 mol
      hvoraf

                                  V=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{\left ( 45,4452\; mol \right )\cdot \left ( 0,0831451\; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( 300\; K \right )}{1,2\; bar}=944,64\; L


                                 


Skriv et svar til: Tryk og gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.