Fysik

Fra unit til joule

09. april 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Hvordan kan det være korrekt at skrive

0,191399u \equiv 2,85648*10^{-11} J ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er kun korrekt via E = mc2 . Der er tale om en masse-energi-ækvivalens.

1 u = 1,6605·10-27 kg, og

1u·c2 = 1,49·10-10 J


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2014 af mathon


           1 \; u \equiv (1,66054\cdot 10^{-27\; kg})\cdot \left (2,99792\cdot 10^8\; \frac{m}{s} \right )^2=1,49242\cdot 10^{-10\; J}

           0,191399 \; u \equiv 0,191399\cdot \left (1,49242\cdot 10^{-10\; J} \right )=2,85648\cdot 10^{-11 }\;J


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2014 af peter lind

Jeg synes nu ikke det er korrekt at skrive sådan. u er en masseenhed, men på grund af Einsteins ligning E=m*c2 svarer massen også til en energi


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. april 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Hvis du har en engelsk opgave, hvor længdemål er opgivet i tommer, og vægtmål i ounce, kan det være praktisk at definere sine egne units, altså at regne i bekvemme enheder. Man regner så værdierne i "per unit", og når man har fundet resultatet, med forkortelser af brøker, osv., i enheder som tommer2/ ounce3, omregner man resultatet til SI-enheder.

At en "unit" her har med Einstein at gøre, må betragtes som en tilfældighed. Man kan definere sine units som man vil, bare man holder styr på det, og kan omsætte slutresultatet til "autoriserede" enheder.
 


Skriv et svar til: Fra unit til joule

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.