Matematik

Bestem værdien af konstanterne a og b.

10. april 2014 af Harboe95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey folkens jeg er virkelig lost på denne opgave, og ville høre om der er nogle kloge hoveder derude som kan gi en hånd ;)

Figur 1 viser en pendel og et tværsnit omkring dens længdeakse indlagt i et koordinatsystem. Alle mål er i centimeter. Den blå kant på figur 1 kan beskrives ved funktionen h, der for x ∈ [0; xD] er givet ved:

Værdien af xD er givet ved dette

xD [cm]   13,650 centimeter

xP [cm]    5,15 centimeter

v [°] 69,33°

Mellem punkterne A og B består grafen af et linjestykke. Punkterne har koordinaterne A(0 ; 2) og

B(2,79 ; 2,15).

                                                                         

opgaven lyder :Bestem værdien af konstanterne a og b.

billede er vedhæftet :D

Vedhæftet fil: 2.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2014 af inuuteq7 (Slettet)

2.15-2/2.79-0 = 0.15/2.79 = x=0.053763441

y=0.05376y+2


Svar #2
11. april 2014 af Harboe95 (Slettet)

jeg takker mange gange for din hurtige response, det har hjulpet mig en hel del!


Svar #3
11. april 2014 af Harboe95 (Slettet)

men kan du beskrive hvad du gjorde, for kan nemlig ikke rigtigt følge dig? ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2014 af GRIMMESEN (Slettet)

f(x) = ax + b

a =  y_2 - y_1 / x_2 - x_1

MEN.. hvad for noget af det er a og b ?

Er a = 0,05376 og b = 2 , eller hvad?


Skriv et svar til: Bestem værdien af konstanterne a og b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.