Fysik

Kvantefysik - katoderør - Hjælp! :-)

10. april 2014 af sashacassandra (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, er der en venlig sjæl der vil hjælpe mig med denne opgave? 
Opgave 2

I et katoderør er en spændingsforskel på 120 000 V mellem katode og anode.

a) Udregn, hvilken strålingstype der bliver udsendt fra røret.

b) Beregn den relativistiske masse af en udsendt foton fra røret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2014 af mathon

a)

De løsrevne elektroner får energien 120 000 eV
som ved opbremsning - når der ses bort fra opvarmning af katodematerialet -
giver fotonbølgelængden

                                            \lambda =\frac{h\cdot c}{E_{foton}}=\frac{1,23984\; MeV\cdot pm}{0,12\; MeV}=10,332\; pm

      hvilket er gamma-stråling.

                                                               
                        


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2014 af mathon


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2014 af mathon

b)
                          m=\frac{0,12\; MeV}{931,494\; \: \frac{MeV}{u}}=1,28825\cdot 10^{-4}u


Skriv et svar til: Kvantefysik - katoderør - Hjælp! :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.