Matematik

Vilkårlig trekant

10. april 2014 af JohannaNi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej - Jeg har fået en opgave, hvor figuren viser en trekant ABC, hvor A = 51°, |AB| = 4,50 og |BC| = 6,90 

Jeg skal nu bestemme vinkel A og vinkel B. Men hvordan gør jeg det? Har nemlig svært ved at huske, hvornår jeg skal bruge sinus og cosinus.
Har vedhæftet et billede af trekanten.

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2014 af PeterValberg

Ja, man skal passe på, at man ikke ryger i "sinusfælden" [ LINK ]
følgende fra linket passer perfekt på din opgave:

...udnytter vi, at siden c er mindre end siden a, får vi også, at vinklen C er mindre end vinklen A, og dermed er vinklen C i hvert fald spids. Vi kan derfor roligt finde ∠C ved hjælp af sinusrelationen og dernæst ∠B ud fra vinkelsummen. 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. april 2014 af JohannaNi (Slettet)

Så jeg skal altså bruge sinusrelationen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2014 af PeterValberg

Det kan du roligt gøre
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2014 af mathon

                                       \large \Large \frac{\sin(C)}{c}}=\frac{\sin(A)}{a}}

                                      \large \large \large \Large {\color{Red} C}=\sin^{-1}\left ( \frac{c\cdot \sin(A)}{a} \right )\; < 51^{\circ}


Svar #5
10. april 2014 af JohannaNi (Slettet)

Jeg har nu prøvet med sinusrelationerne. Og jeg kan ikke få resultatet. Nogen der vil se, hvad jeg har gjort forkert?

For at finde vinkel c, skal vi bruge sinusrelationerne:
((sin(C))/(c))= ((sin(A))/(a))
Så isolerer vi sin(c) ved at gange med lille c på begge sider:
sin(C) = ((c*sin(A))/(A))
sin(c)=((6.9*sin(51°))/(4.5)) ? sin(c)=1.19162
Nu har vi sin(c). Vi tager nu sin-1  til tallet:
sin-1(1.19162) ? 

Men resultatet gider ikke vises. Jeg har også vedhæftet den måde jeg har gjort, hvis det her ser for besværligt ud. 


Svar #6
10. april 2014 af JohannaNi (Slettet)

Nåååe - så jeg skal bare sige :

sin-1(4.5*sin(51o)/6.9) --> 30.4532

vinkel c = 30.45? 


Svar #7
10. april 2014 af JohannaNi (Slettet)

Jeg skal også bestemme længden af medianen ma

Hvornår skal jeg gøre det? Bruge cosinusrelationen? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2014 af mathon

       Ja cosinusrelationen

                                               m{_{a}}^{2}=\left (\frac{a}{2} \right )^2+c^2-2\cdot \left (\frac{a}{2} \right )\cdot c\cdot \cos(B)


Skriv et svar til: Vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.