Matematik

Trigonometri

10. april 2014 af IdaJensen92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har fået en opgave der lyder: To personer bestemmer en flods bredde ved hjælp af et målebånd og en vinkelmåler. De 2 personer står med 11 meters afstand og måler sigtevinklerne A og C til et træ på den anden side af floden. Vinklen A måles til 79° og vinkel C til 64° (se figur)

Jeg skal nu bestemme længde BC og længde AB. 
Jeg har fået resultatet af længde BC til 17.9422 cm ved at bruge b/sin(b) = a/sin(a). Er det rigtigt gjort?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2014 af SuneChr

Opgaven har tidligere været bragt her. Prøv at søg i arkivet, eller bring opgaven her.


Svar #2
10. april 2014 af IdaJensen92 (Slettet)

Jeg er bare i tvivl om jeg skal bruge b/sin(ab) = a/sin(a) til at finde længde BC? Jeg har vedhæftet et billede af trekanten. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2014 af SuneChr

|BC| er korrekt.
Ser meget fornuftigt ud. Ja, du skal benytte sin relationen.
En side angives med et lille bogstav og en vinkel med et stort.


Svar #4
10. april 2014 af IdaJensen92 (Slettet)

Okay super. 

Passer det så også at man finder AB ved at sige: a/sin(A) = a/sin(C) og så får jeg resultatet = 16.4282? 

Bare lige for at være 100% sikker!


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2014 af mathon

              
                                           \left | AB \right |=\frac{\sin(64^{\circ})\cdot \left ( 11\; m \right )}{\sin\left ( 79^{\circ}+64^{\circ} \right )}


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.