Matematik

Vendetangent

14. april 2014 af ThereseMoreau (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har endnu engang et mindre matematisk problem, som jeg simpelthen ikke kan finde ud af. Opgaven lyder:
Omkostningerne C ved produktion af en vare er bestemt ved funktionen med forskriften: C(x)=1/3x^3-20x^2+500x+2500

Gør rede for at C har vendetangent i x=20.

Jeg differentierer funktionen og indsætter x=20, da skulle det give nul, men det giver følgende:

C'(x) = x^2-40x+500=0
        = 20^2-40*20+500=0
        = 100=0

Så der må jo tydligvis være noget i vejen med det jeg gør. Er der nogen der kan spotte min(e) fejl og guide mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2014 af peter lind

Du skal vise at vise at C'' = 0 for x=20. Der er en skrå vendetangent


Svar #2
14. april 2014 af ThereseMoreau (Slettet)

Arh, super! Tak, så er der endnu et begreb, der lige skal læses op på. :-)


Skriv et svar til: Vendetangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.