Matematik

Annuitetslån

21. april 2014 af uopnålig (Slettet) - Niveau: A-niveau

skal beregne den årlige ydelse, renten er på 2,2% og der et lån på 175000 kr, og skal tilbage betales over 10 år

er ikke sikker på hvor meget jeg skal opløfte den i, i forhold til formlen om man tager i år eller måneder?

og det sidste spørgsmål er

at man vælger at betale en ydelse på 21000 kr om året, med en rente på 2,2 % og over 10 år.

den sidste ydelse er mindre end de 9 første

B. Bestem den sidste ydelse

- og hvordan gør jeg det?

tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2014 af mathon

                               y=\frac{G\cdot r}{1-\left ( 1+r \right )^{-n}}

                               y=\frac{175000\cdot 0,022}{1-1,022^{-10}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2014 af peter lind

Du er altså noget sparsom med oplysninger om den opgaver. Generelt. n er antal gange du skal betale. Hvis du betaler en gang om året du skal betale 10 rater er det 10 og med den årlige rentefod. Er det kvartårlig er n 10*4 = 40 og rentefoden er den rente der tilskrives ved hver betaling


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2014 af mathon

                          restgæld efter 9. indbetalte ydelse

                             G_{rest}=175000\cdot 1,022^9-21000\cdot \frac{1,022^9-1}{0,022}

                          10. og sidste ydelse
                                                              y_{10}=G_{rest}\cdot 1,022

       


Svar #4
21. april 2014 af uopnålig (Slettet)

jamen der var ikke flere oplsyninger:) men jeg takker for hjælpen, for det var det jeg var i tvivel om :)


Svar #5
21. april 2014 af uopnålig (Slettet)

synes ikke jeg kan få ydelse 10 til at mindre end 9, i følge den formel ? :)


Svar #6
21. april 2014 af uopnålig (Slettet)

Hjælp tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2014 af mathon

         G_{rest}=175000\cdot 1,022^9-21000\cdot \frac{1,022^9-1}{0,022}=212861,01 - 206514,58=

                                                                                                                                      6346,43

                         10. og sidste ydelse
                                                              y_{10}=G_{rest}\cdot 1,022=6346,43\cdot 1,022=6486,05

                                                                                  


Svar #8
21. april 2014 af uopnålig (Slettet)

ja det får jeg også, men ydelsen skal være mindre end nr 9 ? det står der i opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. april 2014 af mathon

9. ydelse er 21000


Svar #10
21. april 2014 af uopnålig (Slettet)

nåårh hovsa 


Skriv et svar til: Annuitetslån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.