Matematik

Taylorpolynomium. Haster!!

24. april 2014 af JogaBonito (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg har lidt svært ved at løse denne opgave. Nogen der kan give en hjælpende hånd?

Lad y(t) være funktionen som opfylder differentialligningen y'(t)=cos(2t)*(8+1+y(t)) samt begyndelsesbetingelseny y(\frac{\pi}{2} )=2. Beregn i hånden det 3.ordens Taylorpolynomium y_{3}(t) for y(t) med udviklingspunkt \frac{\pi}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt differentialligningen samt begyndelsesbetingelsen til at beregne de afledede

y'(π/2) , y''(π/2) og y'''(π/2)

og indsæt så i definitionen for Taylorpolynomiet.


Skriv et svar til: Taylorpolynomium. Haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.