Matematik

sinus HJÆLP :)

25. april 2014 af håbløse (Slettet) - Niveau: B-niveau

ok jeg har en vilkårlig trekant hvor jeg skal bestemme vinkel C,siden b, siden c og arealet af trekant ABC 

har følgende oplysning

vinkel A=68,71*

vinkel B=41,72*

siden a=7 

hvordan finder jeg dem og hvad er formelen ??

please er virkelig blank angående sinus :( 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2014 af interesseret (Slettet)

Du skal bruge SiniusA- den formel 


Svar #2
25. april 2014 af håbløse (Slettet)

som er ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2014 af interesseret (Slettet)

Sinus A = a/c 
Det er bare lige at slå op i matematikbogen eller på nettet, så har du alle formler 


Svar #4
25. april 2014 af håbløse (Slettet)

ok den hedder bare siniusA ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2014 af interesseret (Slettet)

Tjek nettet - trigonometri formler


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2014 af jnl123

sin(A) = a/c        =>       c = a/sin(A)

cos(A) = b/c       =>       b = cos(A)*c

De 3 vinkler til sammen giver 180 grader - så kan du bestemme den sidste vinkel.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kender to vinkler og en side. Da vinkelsummen i en trekant er 180º , kender man derfor alle tre vinkler og en side og kan derfor finde de resterende sider ved at benytte sinusrelationerne.


Skriv et svar til: sinus HJÆLP :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.