Matematik

dummyvariable i regressionsmodel

26. april 2014 af jyden90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal estimere prisen (omkostningsprocenten) på nogle investeringsafdelinger med en lineær regressionsmodel. Denne indeholder bl.a. nogle dummy variable til at angive afdelingens aktivklasse (aktier/obligationer/blandet/pengemarked/hedge/ejendomme/råvarer mfl), dvs

pris = aktier + obligationer + blandet + pengemarked + hedge + ejendomme + råvarer ... (+ andre kvantitative og kvalitative variable)

hvor aktier = 1, hvis afdelingen investerer i aktier. Ellers 0. Tilsvarende for obligationer osv.

Jeg kunne godt tænke mig at præsentere modellen lidt mere elegant, synes den er meget lang.

Mit spørgsmål er, om man kan skrive modellen kortere uden de mange dummy variable, der vedrører aktivklasse. Jeg ved ikke om der er en bestemt måde i litteraturen at gøre det på. Jeg tænker på noget i retning af

pris = aktivklasse ... (+ andre kvantitative og kvalitative variable)

Et andet sted vil jeg så definere aktivklasse som

aktivklasse = aktier + obligationer + blandet + pengemarked + hedge + ejendomme + råvarer

hvor aktier = 1, hvis afdelingen investerer i aktier. Ellers 0. Tilsvarende for obligationer osv.

Kunne det være en måde, eller er den ikke helt i tråd med litteraturen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2014 af peter lind

Det er meget almindeligt at man definerer en variabel som 1 hvis det er en aktie og 0 ellers


Svar #2
26. april 2014 af jyden90 (Slettet)

Ja. Men mit spørgsmål er, hvordan jeg skriver modellen mere elegant. Eventuelt ved at samle de mange variable, der vedrører aktivklasse på den måde jeg gør ovenfor. Eller om man typisk vil gøre det på en anden måde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2014 af peter lind

Det ved jeg for lidt om modellen til at kunne svare på


Skriv et svar til: dummyvariable i regressionsmodel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.