Matematik

SVÆR OPgAVE

28. april 2014 af Missperfec (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey SP

Har brug for hjælp til opgave b i vedhæftet fil.

tak

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

b) Indsæt de givne oplysninger i forskriften:

        x2 = 10·x1   , og    f(x2) = k·f(x1) , med  f(x) = b · x0,25 ,

så   

        f(10·x1) = k·f(x1) , dvs.

        b · (10x1)0,25 = k · b · x10,25

Bestem nu k.


Svar #2
28. april 2014 af Missperfec (Slettet)

Ok, har fået det til at give 10, men er ikke helt sikker på hvad dette tal fortæller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

k er ikke lig med 10. Beregn k af det sidste udtryk i #1.


Svar #4
28. april 2014 af Missperfec (Slettet)

Ja men når jeg rykker det over på den anden side er det vel bare om at dividere b*x10,25 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

b og x10,25 divideres ud af ligningen. TIlbage står der

        k = 100,25 .


Svar #6
30. april 2014 af Missperfec (Slettet)

#5

ok, men når det er man dividerer med x1^0,25 på den anden side går 0,25 også væk fra 10-tallet ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej da, hvorfor skulle det dog det? Man har

        b · (10x1)0,25 = k · b · x10,25 , dvs

        b · 100,25 · x10,25 = k · b · x10,25


Svar #8
30. april 2014 af Missperfec (Slettet)

ok, men hvad fortæller dette tal?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Når søens areal bliver 10 gange så stor, forøges funktionsværdien med en faktor 4√10 .


Skriv et svar til: SVÆR OPgAVE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.